Schimmel(kalk)nagel

Schimmel- kalknagels gaan vaak gepaard met klachten, zoals pijn en ongemak, en ook met een nadrukkelijke negatieve invloed op de kwaliteit van leven en het psychosociale en emotionele welbevinden. Schaamte om met blote voeten te lopen, naar het zwembad/sauna te gaan, in de partner relatie..

Bij iedereen komen komen schimmels en gisten voor op de huid. Bij een kalknagel en voetschimmel (zwemmerseczeem) is er sprake van een niet optimaal functionerend imuunsysteem. Een schimmel infecteert bijna nooit zomaar; er moet sprake zijn van een ongunstig klimaat. Maar wat is de oorzaak van een schimmelnagel? En is dit wel een schimmel? Het kan ook een psoriasis nagel zijn, of een gist. 80-90% van de oorzaken is een schimmel, 2-10% blijkt een Candida te zijn. Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gist. Dit vereist voor elke schimmel een andere aanpak.

Schimmelnagels komen vaak voor na een emotionele periode in je leven. Scheiding, overlijden van een dierbare, stress, etc.  Behalve de medische behandeling kunt u kijken naar de reden waarom u de schimmel nu krijgt. Dit kan een reis naar jezelf zijn..

Voor het bespreken van uw voetzaken of een vrijblijvend kennismakingsgesprek, kunt u bellen of mailen.

U hoeft zich niet te schamen, er zijn veel mensen met schimmelnagels..

Share