Voetzorg bij kanker

Als je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Er kan een heel traject volgen van behandelingen. Dit heeft  veel invloed op de cellen in ons lichaam, niet alleen invloed op de kankercellen maar ook op gezonde cellen in ons lichaam.  Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten.

De bijwerkingen van de chemo kunnen divers zijn: pijn, blaren , infecties, jeuk, droge huid etc.  Ook kunt u afwijkingen krijgen aan uw nagels, zoals brokkelige of loslatende nagels en ribbels op de nagels

Om een goed behandelplan op te stellen, vind eerst een intake gesprek plaats.  Als  Oncologisch Voetzorg Verleenster  ben ik opgeleid en gecertificeerd om op een veilige en verantwoorde wijze voetzorg te verlenen bij mensen met kanker.

De opleiding  betrof theorie- en praktijkdagen en stages op een oncologieafdeling van een ziekenhuis, bij een oncologisch fysiotherapeut, een inloophuis voor kankerpatiënten en een hospice.  

Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk.

U kunt informeren bij uw zorgverzekeraar of een eventueel gedeelte van de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken ben ik te bereiken via telefoonnummer 06-1992 1984 of via de mail : Spirit4Feet@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Share