Massage bij Kanker

Een aanraking met aandacht. Mensen met de ziekte kanker maken veel mee en worden vaak alleen nog medisch aangeraakt. Chemo, bestraling en dergelijke kunnen hun tol eisen. Het lichaam heeft alle energie nodig. Massage geeft geen genezing maar uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren en het herstel kan ondersteunen.

Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest. 

De massage wordt aangepast aan de fase en behandeling waarin jij je bevindt en je lichamelijk klachten en conditie op dat moment. Dit bepaalt ook de duur van de massage.

Ik heb de specialisatietraining ‘massage bij kanker’ voor Oncologisch Voetzorg Verleenster gevolgd  (www.helderenkadira.nl), en ben gecertificeerd zodat ik goed weet wat ik wel en beter niet kan doen. 

Deze massages zijn bedoeld ter ontspanning: het is geen behandeling tegen kanker. Voor vragen en overleg sta ik altijd open, Tel: 06 1992 1984, email: Spirit4Feet@gmail.com

 

 

 

Share